top of page

Hoidosta & Valmistautuminen:

Kuinka pääsen hoitoon?

Asuitpa missäpäin Suomea tahansa, paras reitti hoitoon on maksuttoman hoitoarvion kautta. Voit myös soittaa meille numeroon 0500 404 064.

Mitä nukutushammashoito maksaa?

Hammaslääkärin toimenpiteet maksavat saman verran kuin normaalihoidossakin. Nukutuksesta veloitamme 100€ /15 minuuttia. Minimikorvaus on 2 tuntia, eli 800€. Tämän jälkeen laskutetaan 15 minuutin tarkkuudella. Emme veloita heräämöajasta, emmekä erikoislääkkeistä erikseen. Meille on tärkeää, että asiakas saa levätä rauhallisin mielin niin kauan, kun tarvitsee ennen kotiutumista.

Kuka vastaa hoidostani?

Hammaslääkäri vastaa kaikista suorittamistaan toimenpiteistä ja niiden onnistumisesta, eli varsinaisesta hammashoidosta. Anestesiasta ja potilaan hyvinvoinnista huolehtii puolestaan anestesialääkäri yhdessä anestesiasairaanhoitajan kanssa. Kaikilla toimenpiteitä suorittavilla tahoilla on asiaankuuluvat potilasvakuutukset ja vastuuvakuutukset.

Onko hoito turvallista?

Kyllä. Käytössämme on nimenomaan nukutustoimintaan suunnitellut varusteet ja kokenut anestesiatiimi. Kaikki toimenpiteemme suunnitellaan huolellisesti asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Siirrämme nukutusta, jos arvioimme, että asiakkaan sen hetkisessä terveyden tilassa on jokin riskitekijä. On tärkeää kertoa kaikista terveyteen liittyvistä seikoista esihaastattelussa.

Voinko olla hereillä nukutuksen aikana?

Ei. Käytämme lihasrelaksantteja vain poikkeustapauksissa. Ei ole mahdollista, että potilas olisi hereillä nukutuksen aikana.

Kuinka valmistaudun hoitoon?

Ennen nukutusta aikuisten tulee olla kuusi tuntia syömättä ja neljä tuntia juomatta. Kotiin on hyvä varata valmiiksi helppoa syötävää ja särkylääkkeitä. Lasten kohdalla riittää usein neljän tunnin paasto. Varsinaiseen toimenpiteeseen saavutaan normaaleissa rennoissa vaatteissa. On hyvä ottaa mukaan pitkähihainen paita, kuten college-paita tai villapaita koska kehon lämpötila pyrkii laskemaan nukutuksen aikana. Villasukat on myös oiva asuste viileämpinä vuodenaikoina. Pitkät hiukset on hyvä kiinnittää niin, ettei poninhäntä paina takaraivoa nukkuessa. On hyvä varata varsinainen toimenpidepäivä ja pari seuraavaa päivää töistä vapaaksi. Nukutushammashoitoa ei myöskään pidä suorittaa juuri ennen raskaita matkoja. Tarkemmat ohjeet saat esisoitolla muutamaa päivää ennen toimenpidettä. Jos jokin asia mietityttää soita 0451294616 niin neuvomme Sinua mielellämme.

Voinko ottaa aamulääkkeeni normaalisti?

Käymme läpi lääkityksiisi liittyvät ohjeet esisoitolla muutamaa päivää ennen toimenpidettä. Voit myös aina soittaa 0400-404 064 tai 045-129 4616, jos Sinulla on erityistä huolta lääkityksestäsi tai käytät verenohennuslääkkeitä. Sovitut lääkkeet voit ottaa vesitilkan kanssa viimeistään pari tuntia ennen toimenpidettä.

Hoidon jälkeen:

Kysymyksiä?

Alapuolelta löydät vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

Jos et löydä etsimääsi kysymystä, niin älä epäröi olla meihin yhteydessä.

Eikö oikeaa

kysymystä löytynyt?

Lähetä kysymyksesi alla olevalla lomakkeella tai ota meihin yhteyttä.

Kiitos kysymyksestäsi!

Kuinka pääsen kotiin?

On hyvä, että potilaalla on hakija, joka toimittaa potilaan kotiin. Potilas kotiutetaan, kun hän on toipunut hyvin nukutuksesta. Tällöin potilas on hereillä, syöminen/juominen on mahdollista ja olo tuntuu sellaiselta, että voi kotiutua. Kotiuttaminen edellyttää, että hakija on saapunut paikalle, ja hänelle on annettu ohjeet. Kotiin ei pidä lähteä yleisillä kulkuneuvoilla, vaan on parempi kulkea hakijan autolla tai taksilla. (Matkakulun omavastuu on 25€, muusta osasta potilas saa kela-korvauksen.) Tällöin ei myöskään tarvitse huolehtia pysäköinnistä. Potilas voi nukkua yksin, mutta suositellaan, että toinen aikuinen on seurana seuraavaan aamuun. Kun potilas on pieni lapsi, on hakijoita hyvä olla kaksi, jotta toinen voi keskittyä lapsesta huolehtimiseen esim. toisen ajaessa autoa.

Koska voin palata töihin?

Nukutuksen jälkeen on aina suotavaa levätä kunnolla. Hammaslääkäri tai anestesialääkäri kirjoittaa tarvittavat todistukset sairaslomasta. Sairasloman pituus riippuu toimenpiteen luonteesta, potilaan terveydentilasta ja potilaan työn luonteesta. Hammashoito nukutuksessa on terveydenhuoltoa, ja jos sairaslomaa tarvitaan, olet luonnollisesti siihen täysin oikeutettu. Vähintään seuraava päivä on lepopäivä. Huomioi, että autolla ei saa ajaa seuraavaan 24 tuntiin toimenpiteestä.

Onko luvassa jälkisärkyä?

Jälkisärky on luonnollisesti tapauskohtaista ja riippuu pitkälti toimenpiteiden laajuudesta. Sitä pelätään kuitenkin usein paljon enemmän, kuin olisi tarpeen: jälkisärky on usein yllättävän lievää ja hoidoksi riittää käsikauppalääkkeet.

Mitä särkylääkkeitä voi käyttää?

Suosittelemme kaikille potilaille peruslääkkeeksi NSAID-ryhmän lääkkeitä – siis aivan tavallista Ibuprofeenia, Parasetamolia tai vastaavaa tuotetta. Potilas voi joko käyttää huokeita apteekin reseptivapaita lääkkeitä, tai tarpeen tullen voimme kirjoittaa reseptin saman valmisteen vahvemmasta muodosta. Mikäli toimenpide on sellainen, jonka johdosta on syytä olettaa voimakkaampia tai pitkäkestoisempia kipuja, kirjoitamme lisäksi reseptin parasetamoli-kodeiinivalmisteesta. Tällä yhdistelmällä hankalakin jälkisärky talttuu turvallisesti.

Milloin voin tupakoida?

Tupakanpoltto on hyvin haitallista etenkin hampaanpoistojen jälkeen. Ennen toimenpidettä suosittelemme mahdollisimman pitkää tupakoimattomuutta. Suositus on, ettei potilas tupakoi ainakaan 6 tuntiin ennen ja jälkeen toimenpidettä.

Milloin voin käyttää alkoholia?

Emme suosittele alkoholinkäyttöä toimenpiteen jälkeen. Mikäli potilaan uloshengitysilmassa on alkoholia toimenpiteen aloitusajankohtana, joudumme siirtämään toimenpidettä. On siis parasta olla nauttimatta alkoholia edellisenä iltana.

bottom of page